272021aug.

Levănțica este planta mijlocitoare dintre îngeri și oameni

Edgar Cayce a fost un celebru profet, care, pe lângă puterile paranormale pe care le deținea, era capabil să vindece și oameni.

Exista o lectură a lui Cayce unde sunt evocați “îngerii soiurilor de levănțică” (pentru că există mai multe specii de levănțică, așadar trebuie un Înger specializat pentru fiecare !).

Iată ce spunea, de exemplu, Edgar Cayce despre levănțica: “A stimulat vreodată levănțica placerile carnale ?

Ea a fost aproape întotdeauna mijlocul prin care Îngerii de lumină și compasiune duc sufletul oamenilor într-un loc de pace și milă”. 

Altfel spus, levănțica este „mijlocul terapeutic”, adică mijlocul folosit de Îngerul cu același nume pentru alinarea oamenilor care suferă.

Levănțica este considerată o plantă minune care preia din natură razele solare ale lunilor de vară și le transformă într-un ulei eteric cu parfum diafan, blând, de o rară finețe, ce transmite omului o stare placută de reverie, predispoziții afective, liniște, seninătate și bucuria de a trăi.

În terapeutica medicală, levănțica are multe utilizări, atât uleiul volatil, cât și florile uscate, prelucrate sub formă de infuzii, tincturi, uleiuri, inhalații, băi generale și de picioare.

Acestea sunt indicate în diferite afecțiuni, în funcție de proprietățile specifice: sedative, antispasmodice, tonic-nervoase, întăritoare ale nervilor, ușor hipnotice, antiseptice, antibacteriene, carminative, coleretice, diuretice, sudorifice, antifebrile, afrodisiace, antiinflamatoare, cicatrizante, dezinfectante, vermifuge și puternic aromatizante.

Cele mai frecvente utilizări ale levănțicăi sunt orientate spre tratamente în stări de iritabilitate nervoasă, spasme, migrene, vertij, amețeli, surmenaj, neurastenie, isterie, dureri de cap, depresie și stări de melancolie.