Radiestezia     Radiestezia acceseaza si cuantifica informatiile, demonstrandu-ne ca realitatea noastra si cea din jurul nostru este mult mai bogata decat putem crede. De exemplu, pe strada putem ocoli stalpii sau gropile pentru ca le observam. Dar in viata, cand apar evenimente care nu ne convin (boli, relatii sociale etc.) consideram ca „asa-i normal” sau ne revoltam fara rost si pierdem energie ceea ce ne pricinuieste necazuri; la un moment dat insa, practicand Radiestezia, vom simti din timp „stalpii nevazuti” din viata. Nu ii vom mai ocoli, ci ii vom determina pe ei sa ne ocoleasca. Vom aborda viata noastra interioara si impactul cu realitatea in alt mod, navigand intre elemente sau negativitati, fara ca acestea sa ne produca neplaceri.

Pentru a putea practica Radiestezia, trebuie:

– sa avem deschiderea necesara de a accepta ca lumea este si „altfel” de cum o percepem in mod obisnuit;
– sa ne exersam si sa ne intarim capacitatea de concentrare;
– sa avem o motivatie puternica;
– sa avem incredere netarmurita in noi insine si in ceea ce facem.

Ansa cupru      Practic, ce masuram in radiestezie? Putem masura orice, de la intentie la actiune sau parametru comportamental. Ne intereseaza mai ales – pentru a ne putea autocuantifica – EO (ENERGIA ORGONICA), numita si EV (Energia Vitala). Orice fiinta are nevoie de ea pentru a putea trai. A nu avea suficienta Energie Vitala = suferinta. Uneori nu primim suficienta energie vitala deoarece exista ecranari. Cand sunt probleme doar pe o parte a corpului (de ex.: mai multe organe afectate pe partea stanga sau pe partea dreapta), este – mai mult ca sigur, o desimetrizare. in acest ca, prin radiestezie, energia trebuie „atrasa” in organism pentru a fi reechilibrat, resimetrizat, pe toate corpurile sale, fizic si eteric.

CAMPURILE

in jurul nostru, toate corpurile materiale au campuri ce pot fi detectate prin radiestezie; organismele au biocampuri. Marimea si forma acestora variaza in functie de dimensiunile si forma corpului care le genereaza.

BIOCAMPURILE

Placa cu AnsaLa om, CiE (Corpul informational Energetic, Corpul infoenergetic) pastreaza forma celui fizic – CF; exista o deosebire intre aura si corp infoenergetic in sensul ca aura este o generare de camp a corpului fizic, pe cand corpul infoenergetic pastreaza toata informatia celulelor. Corpul infoenergetic este eteric si depaseste granitele corpului fizic cu cativa milimetri, cel mult 1 cm.

Avem 7 biocampuri care avanseaza fata de corpul fizic sub forma unui ou, fiecare camp imbracandu-l pe cel precedent cu inca 15 – 20 cm.; in traume fizice majore, toate campurile se contracta mult, aparand la distanta de cel mult 1-2 cm. unul de celalalt si determinandu-l pe CV – Campul Vital – sa se contracte la randul lui, apropiindu-se nepermis de mult de CF- Corpul fizic.

Campurile trebuie masurate. De regula, ele au o forma ovala, alungita in fata noastra. In dreptul creierului trebuie sa fie cat mai rotunde, de regula avem doar o palma in fata, dar ar trebui sa avem o sfera; pentru artisti – emisfera dreapta are un camp mai mare, pentru cei pragmatici (matematicieni, avocati) – partea stanga este mai dezvoltata.

1. CV – CAMPUL ViTAL- este detectat prin radiestezie si in mod normal are 1-3 metri si este in dreptul ombilicului. Chiar atunci cand persoana a plecat sau doar a iesit din incapere, campul ramane. La adult trebuie sa aiba in mod obligatoriu peste 60 cm., deoarece sub acest nivel,omul mai are de trait cel mult 24 ore. Se poate „trage” de acest corp, dar nu putem readuce perfect la viata pe cineva in stare de coma. La traumatisme, cand omul nu mai poate fi salvat, CV scade sub 60 cm. Este generat de centrul de vitalitate al chakrei MULADHARA care absoarbe energia din mediul inconjurator si o dirijeaza in corp. Este situat la nivelul anus-coccis, ca o palnie orientata in jos si este activat de culoarea ROSU care ne conecteaza la canalul de intrare a EO (Energiei Orgonice). Controleaza mirosul, suprarenalele, partea de jos a corpului, instinctele; element caracteristic – pamantul.

2. CSC – CAMPUL de SUPRAVEGHERE si CONTROL se refera la securitatea existentei noastre, la integralitate si la functionalitate inclusiv la nivel de celula. Este controlat de chakra SVADISTHANA, situata la circa 2 cm. sub ombilic,activata de culoarea ORANGE, care guverneaza rinichii, organele de excretie si cele genitale. Controleaza gustul, tot ce este lichid in organism; element caracteristic – apa.

3. CP – CAMPUL de PROTECTIE – ne ajuta sa mergem, sa inaintam, sa ocolim instinctiv, sa simtim obstacolul. Cand este slab, ne izbim de obiecte. Este controlat de chakra MANIPURA, situata in dreptul plexului solar, guverneaza traiectul digestiv,pancreasul, ficatul si este activat de culoarea GALBEN. Controleaza vazul; element caracteristic – focul.

4. CiT – CAMPUL INFORMATiONAL TELURIC le imbraca pe cele dinainte si este foarte mic la om, spre deosebire de animale; are rol de avertizare, guverneaza timusul, sistemul circulator si cel respirator(este mic la astmatici), plamanii, inima –chakra ANAHATA fiind activat de culoarea VERDE. Controleaza simtul tactil; element caracteristic – aerul.

5. CE – CAMPUL de EMISIE – guvernat de chakra VISHUDHA situata in dreptul tandemului tiroida – paratiroida, guverneaza gatul, esofagul, partea superioara a plamanilor si este activat de culoarea ALBASTRU. Controleaza intuitia, emotiile; element caracteristic – eterul.

6. CR – CAMPUL de RECEPTIE – guvernat de chakra AJNA din dreptul glandei pituitare si activat de culoarea INDIGO. Coordoneaza hipofiza, toate simturile, este sediul clarviziunii si al telepatiei.
Campurile de emisie si receptie sunt responsabile de comunicarea noastra nonverbala: simtim cand cineva ne priveste, ne vrea raul sau binele.

7. SAHASRARA, situata in vertexul-coroana face legatura directa cu UI (Universul informational). Coordoneaza creierul, echilibrul nostru fizic si psihic,fiind activata de culoarea ALB-VIOLET.

      Aflati mai multe amanunte pe aceasta tema din blogul meu.