Cuvântul japonez byo înseamnă bolnav şi cuvântul sen înseamnă glandă. Scanarea Byosen este o metodă de localizare („senzația energetică” percepută în zonele dizarmonioase sau în suferință) și vindecare a sursei bolii. Senzațiile percepute diferă de la o persoană la alta și depind de natura manifestării dizarmoniei sau a bolii. Boala se produce datorită acumulării de toxine în corp. Când se atinge o anumită parte a corpului, care a acumulat substanţe toxice, se primeste un răspuns în palme. Acest răspuns se numeşte Byosen în japoneză.

Scanare Byosen      Scanarea Byosen nu este o tehnică de diagnostic în sine, mai degrabă este o metodă de localizare și tratare a sursei unei boli. Scanarea Byosen este o tehnică ce se referă la scanarea câmpului energetic al pacientului cu scopul de a percepe zone de dizarmonie sau boală.

      Ori de câte ori există o boală într-o persoană, vor exista întotdeauna senzații în câmpul lor de energie, numite în japoneză ca Hibiki, cu sensul de rezonanță. Premisa fiind că, dacă există ceva la nivel fizic, va exista, de asemenea, ceva corespondent si la nivelurile mai subtile, fie ca o emoție în corpul emoţional, o idee sau crez în corpul mental sau o semnătură de energie în corpul eteric. În mod tradițional, atunci când Reiki a fost predat de Dr. Usui, acesta a acordat o mare importanță dezvoltării capacităţii practicanților de a scana şi simţi zonele perturbate din câmpul de energie al unei persoane.

În general următoarele nivele sunt universal valabile in timpul scanarii Byosen:

Nivele scanare Byosen1. Căldură. Această căldură este temperatura corpului
2. Căldură puternică. Vă face palmele să transpire….
3. Înţepături. Înţepăturile pot fi simţite ca ace sau pioneze, ca o senzaţie magnetică sau ca şi cum mâinile ar fi adormit.
4. Pulsaţie, rece. Pulsaţia poate fi puternică sau slabă, rapidă sau lentă. Când locul atins se simte rece, nu e greşeala mâinilor dvs, ci un semn al byosenului din acest nivel.
5. Durere în mâna practicantului. Durerea poate fi simţită în mâini, în degete sau pe dosul mâinii. Se poate mişca în mână în sus pe antebraţ, şi poate continua până la umăr.

     Aflati mai multe amanunte despre aceasta tehnica de scanare a corpului pe blogul meu.