Lumina Clara

      Este o meditatie tantrica avansata din buddhismul Mahayana.
      Conceptul de Lumina Clara se refera la obtinerea Mintii Clare, eliberate de atasamente, dorinte si eternul Dialog Interior.
      Doar avand o minte libera, macar pe durata meditatiilor de manifestare, putem accede la nivelul spiritual de Bodhisattva, avand astfel puterea de co-creare a realitatii.

      Initial, am crezut ca practicarea meditatiei ajuta la purificarea mintii si imbunatatirea relatiei cu mediul inconjurator:
-oameni;
-animale;
-situatii de viata, etc.

      Ulterior, incercand sa “introduc” in meditatie diferite Intentii precise legate de vindecarea fizica, psihica, a relatiilor, a situatiilor, am constatat atat personal, cat si din relatarile celor care au invatat tehnica, ca pot aparea repede reactii uneori miraculoase.
      Drept urmare, am introdus aceasta meditatie in pot-pourri-ul tehnicilor de tratament si autotratament pe care le folosesc zilnic ca si terapeut.
      Meditatia Luminii Clare are 5 etape distincte, fiecare cu moduri si respiratie proprii, cu vizualizari specifice si evident cu Mantre diferite.

Etapa 1. Deschiderea si purificarea chakrelor.

      Are un puternic efect de purificare energetica si emotionala. Ma pregateste pentru a accede la Corpul de Lumina (Merkaba). Se poate face ca si tehnica de sine statatoare ori de cate ori ma simt “incarcat”.

      Mantrele sunt OM, HA, HUM, pe concentrare si vizualizare a diferitelor culori in zone clar stabilite din corp.

youtu.be/0-dI2ScCdFU

Etapa 2. Energizare. Corpul de Lumina.

      Mantrele, vizualizarea si ritmul specific al respiratiei conduc la o puternica energizare, la acumularea de putere spiriuala.

      Aici folosim in plus imaginea unui cristal octaedric cu doua varfuri.

Etapa 3. Dezvoltarea Compasiunii.

      Cuvantul Compasiune inseamna a suferi. Avand Compasiune pentru noi insine nu este cu nimic deosebit fata de a avea Compasiune pentru celelalte fiinte!
      De ce? Ar fi dificil sa simtim Compasiune pentru cineva, fara sa observam ca acel cineva sufera.
      Daca trecem pe langa un om al strazii ignorandu-l (gandindu-ne ca-si merita soarta), nu avem cum sa simtim ce inseamna suferinta din viata lui!
      Cand suntem Compasionati, inima noastra raspunde durerii celuilalt! Si atunci ne incarcam de caldura sufleteasca. Ne dorim sa ajutam, sa ingrijim persoana suferinda sau cel putin ii dorim in gand sa se elibereze de toate suferintele si cauzele lor.
      Ceea ce voi “cere” pentru mine in etapa de Binecuvantare a Intentiei, a Manifestarii, cer intai pentru toate fiintele de pe Pamant. Mantra, vizualizarea, respiratia si gestica urmaresc exact acest lucru.

Etapa 4. Binecuvantarea Intentiei.

      Fiind pregatit energetico-spiritual, curat energetic, puternic energizat, conectat la Compasiune, trec la tehnica propriu-zisa de Manifestare. Acum misc mana dreapta dupa un algoritm clar, psalmodiind silabele mistice ale schimbarii punctuale a realitatii (boli, relatii emotionale, situatii concrete de viata).

Etapa 5. Incheierea. Sigilarea.

      Prin mantrele folosite, sigilez si protejez noul plan al realitatii de eventualele imixtiuni din exterior.