Shamballa este un sistem de vindecare si evolutie spirituala eclectic, complex si foarte, foarte frumos. Energiile de “lucru” ale sistemului sunt incredibil de numeroase si puternice. De fapt, Shamballa MDH este un sistem de sisteme. Ofera posibilitati multiple de terapii si protectie energetica si spirituala. Este perfect compatibil cu sistemele Usui, Usui Tibetan si Karuna. De altfel, simbolurile din Usui si o parte din Karuna se predau la Gradul 1 Shamballa. Shamballa cuprinde meditatii foarte intense si eficiente si metode de invocare si conectare la Ghizi, Maestri Ascendenti si Fiinte de Lumina a caror promptitudine frizeaza uneori miraculosul. Dupa parerea mea, sistemul Shamballa este Magie Alba.

      Se zvoneste in folclorul Reiki cum ca initierile de Maestru Shamballa determina o accelerare a platilor karmice asa ca tinerii Maestri se pot astepta la crize de vindecare serioase, la o viata care aparent “o ia razna”. Sa ne intelegem! Daca ai plati karmice pregnante pentru aceasta viata, ele oricum se vor intampla si fara initieri. In schimb, odata cu initierile, daca acestea sunt facute corect iar autotratamentul si practica efectuate in mod constant, timing-ul cursurilor sa fie cel optim, atunci cresterea spirituala si implicit platile karmice sunt line, calme, fara traume mari. Sistemul Shamballa este structurat pe doua niveluri de practicant, un nivel de Maestru practicant si – ultimul nivel – cel de Maestru Profesor.

      Shamballa este o forma moderna de Reiki, care imbina atat elemente specifice Reikiului japonez, practicat in cadrul Usui Reiki Gakkai cat si elemente provenite din alte scoli si ramuri spirituale de vindecare. Lucreaza cu patru tipuri diferite de energie, oferind posibilitatea unei mai eficiente si mai profunde transformari atat a practicantului, cat si a pacientului. Alaturi de celelalte arte spirituale de esenta Reiki, Shamballa M. D. H. Reiki poate fi invatat de oricine, fiind un adjuvant al vindecarii diferitelor boli sau probleme de sanatate, cat si un sprijin destinat omului modern, care are gresita impresie ca nu mai are timp sa se ocupe de dezvoltarea sa spirituala.

      Energiile cu care vom invata sa lucram in Shamballa Reiki lucreaza nu numai asupra nivelurilor fizic, mental, emotional si spiritual, ci pe un domeniu mai larg – de la cele mai profunde niveluri ale memoriei celulare, ADN, pana la cele mai inalte vibratii ale corpului energetic, fiind utila chiar si in cazul unor boli considerate incurabile (infectii HIV, SIDA, cancer in stadii evolutive incipiente).

      Privit prin prisma şcolilor mistice şi esoterice cu mult anterioare şcolii Reiki fondate de Maestrul Dr. Mikao Usui, sistemul Shamballa MDH Reiki aduce in lumea pragmatica o serie de cunoştinţe esoterice occidentale, preluate din Cabala şi Alchimie, şi ofera nu numai tehnici de vindecare şi de evoluţie spirituala, ci şi o ontologie a universului in care traim.

      Înţelepciunea Cabala este cea mai veche din toate înţelepciunile lumii. Se merge înapoi în timp la patriarhul Abraham, în secolul 18 î.Hr., cu 3800 de ani în urmă. Abraham Patriarhul a fost un beduin obişnuit dintr-un trib din Babilon, care a descoperit existenţa Divinității, o realitate în afara acestei lumi. Atunci el a scris o carte despre asta numită Sefer Yețira (Cartea Creaţiei), care este de fapt, chiar prima carte despre Inţelepciunea Cabala.

      Shamballa este cunoscuta in tradiţia esoterica a popoarelor din nordul Indiei şi Tibet ca fiind taramul celor iluminaţi. Acolo işi au salaşul o serie de Maeştri Spirituali care ajuta omenirea in dezvoltarea şi evoluţia ei spirituala – aceştia fiind cunoscuţi, de regula, sub denumirea de Maeştri Ascendenţi.

      Maestrul Ascendent Saint-Germain a adus din Atlantida un sistem de vindecare cu 22 de simboluri menit sa ajute la ridicarea vibraţiilor spirituale ale tuturor fiinţelor. El a format un grup de invaţacei numit „Aspiranţii” care, inainte de cataclism, şi-au urmat maestrul şi au parasit Atlantida pentru a se stabili in Tibet. Ajunşi acolo au incercat sa-şi continue munca de ridicare a conştiinţei spirituale. Exista maeştri care utilizeza denumirea de Shamballa Reiki, in timp ce alţi maeştri folosesc numele de Vindecare Multidimensionala Shamballa (Shamballa MDH). Utilizarea celui de-al doilea nume este cea corecta.

Sistemul Shamballa lucreaza cu un mixaj de mai multe tipuri de energii, printre care se regasesc:

1. Energia Universala a Vietii (Reiki Usui)
2. Energia Compasiunii (Reiki Karuna)
3. Energia Shamballei
4. Energia Mahatma
5. Energia Constiintei si Iubirii Hristice
6. Energia Merkaba
7. Energia Maestrilor Ascendenti
8. Energia lui Saint Germain – Flacara Argintiu – Violet
9. Energia Arhanghelilor (Mihail, Gabriel, Rafael, Uriel)
10.EnergiaPamantului – a Maicii Geea

Iata simbolurile folosite in Shamballa:

Simbolurile Reiki Usui

CHO KU REI; SEI HE KI; HON SHA ZE SHO NEN; DAI KO MIO; SARPELE DE FOC TIBETAN.

Simbolurile Reiki Karuna

ZONAR; HALU; HART.

Simbolurile specifice Shamballei

ANTAHKARA; MER KA FA KA LISH MA; MOTOR – ZANON; ABUNDENTA; RESPECT (HO KA OI LILLI); AMSUI; PALM MASTER (simbolul maestrilor tibetani); DUMO (Dai Ko Mio Tibetan); LON SAY; LEN SO MY; KORIKI (simbolul fericirii); SAMANTA SI OUL VIETII; FLOAREA AURIE A VIETII; JOHRE; RAKU.

UNELTE DE LUCRU

1. Sabia de Lumina proprie
2. Sabia de Lumina a Arhanghelului Mihail
3. Stalpii si Coloana de Lumina a Arhanghelului Mihail
4. Steaua cu 12 colturi
5. Merkaba
6. Steaua Pamantului
7. Cubul lui Metatron
8. Cristale de cuart

      Adevaratul scop al Shamballa MDH este experienţa spirituala individuala corelata cu o mai profunda inţelegere şi cu o conştientizare ridicata. Multe dintre simbolurile şi meditaţiile folosite sunt destinate conştientizarii şi trezirii individuale. Shamballa MDH Reiki nu este doar un sistem de vindecare, este o cale de accelerare a dezvoltarii spirituale.

Bibliografie: Doru Cica, Manual de depanare – reparare prin SHAMBALLA MDH REIKI